Деня на сватбата е изключително натоварен. Младоженците са развълнувани и разсеяни. При това положение лесно може да се забравят някои важни детайли и неща, които трябва да са с вас в ритуалната зала. Тук ще се спра подробно на всичко, което ще ви е необходимо за сключване на граждански брак. Съвета ми е, ден-два преди събитието, да подредите всичко по списъка. Така ще сте спокойни, че всичко ще е с вас.

Как да се подготвим за ритуална зала и какво да вземем с нас?  

– На първо място ви трябват документи. Младоженците и кумовете трябва да имат  валидни лични карти. Важно! Ако документите ви са надраскани, пукнати или има някое липсващо крайче, има вероятност да не ви разрешат да се ожените. Също така, тук ще имате нужда от медицинско за брак, което е издадено не по-рано от 28 дни преди датата на брака. Ще ви поискат и служебна бележка за платената услуга и два броя декларация за сключване на граждански брак.

Халки поставени в кутийка. Част от ритуала по време на гражданският брак, е да си сложите халките пред присъстващите.

Честито! Вече сте семейство.

Булчински букет. Според обичаите, той трябва да е с вас, докато не го хвърлите в ресторанта.

Питка за захранване и купичка с мед. На места ритуала със захранването се прави само в ресторанта . Също така зависи за каква церемония сте заплатили. Съвета ми е да уточните подробностите, когато отивате да запазите датата.

– Задължително ви трябва шампанско с две чаши. Ритуалните чаши се връзват с красива панделка. На помощ за украсата, може да се включи агенцията ви по декорация. Тук ще е и първата ви наздравица като семейство.

Бонбони и дребни сладки. Тази кратка почерпка се прави след сключването на брака, докато гостите ви честитят.

Ориз, жито и късметчета, които кумата хвърля. Тук избора е голям. От вас зависи на кое ще се спрете. Традицията повелява да се изработят късметчета, в които да има стотинка и жито, като броят им трябва да отговаря на годините на булката. Разбира се, те също могат да бъдат изработени от агенцията по декорация.

След като списъкът е готов и вече знаете как да се подготвите за гражданския брак, е време да се успокоите и да не забравяте, че най-важно е да се насладите на мига и на целия ден. Вашата задача, скъпи младоженци, е да се забавлявате и да не обръщате внимание, ако дребен детайл се е разминал с представата ви. Това е вашия ден.Изживейте го пълноценно и незабравимо!